La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ofereix al professorat de primària i secundària en actiu participar en un seminari de formació en competències digitals del docent. El curs és totalment en línia a través d’Internet d’una durada de 30 hores i es realitza del 7 al 30 de novembre. S’emetrà un certificat de participació a tots aquells que hagin realitzat el seminari que pot ser reconegut per la CAIB a través del tràmit de Reconeixement dels itineraris d’autoformació com a formació permanent del professorat.
La formació és gratuïta i s’ofereixen 20 places als docents de les Illes Balears per rigurós ordre d’inscripció.
 
Si estau interessats cal enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  per tal de reservar plaça, i inscriure-vos a aquest formulari.
 
Les competències a adquirir són:
  • Disseny d’accions formatives (activitats, recursos i avaluació) aplicant metodologies innovadores amb l’ús de tecnologies digitals
  • Comunicació i col·laboració utilitzant tecnologies digitals
  • Desenvolupament de la identitat digital docent
  • Organització i gestió la informació personal i col·lectiva
  • Pràctica reflexiva sobre l’activitat professional aplicant les tecnologies digitals
  • Incorporació de la competència digital dels estudiants en l’activitat educativa
Trobareu més informació sobre el programa formatiu en aquests arxius:
 
La formació per a docents en actiu que vos presenta la UOC s’emmarca en el projecte europeu DECODE (Desenvolupament de Competències en l’Era Digital), projecte finançat per Erasmus + que explora les competències que els professionals de l’educació necessiten per integrar la tecnologia a l’aula. L’objectiu principal del projecte és contribuir a la millora dels processos de digitalització de les escoles. A més de varis informes de recerca, el projecte desenvoluparà una sèrie de recursos de formació per a professionals de l’educació. Des de la UOC són responsables de dissenyar la proposta de formació i implementar-la.
El Consorci DECODE està compost per set socis de cinc països europeus diferents: Itàlia, Finlàndia, Romania, Espanya i Regne Unit. Aquests partners també portaran a terme la mateixa la proposta de formació durant el mes de novembre d’aquest any, en els seu respectius països.
L’objectiu de la formació és integrar i aplicar la competència digital docent metodològica . Es durà a terme de forma gratuïta i totalment en línia (entorn moodle) i es desenvoluparà durant un mes (novembre), amb una càrrega de treball de 30h.
Es generarà un espai de reflexió i treball basat en la pràctica docent permetent assolir la competència digital als docents. Els participants de la formació tindran un paper actiu i realitzaran activitats col·laboratives.
Aquesta formació es fonamenta en l’aprenentatge basat en reptes que s’entén com una metodologia que involucra als participants en la definició d’una solució a una situació real i molt rellevant vinculada en el seu entorn, en aquest cas suposa el disseny, de forma col·laborativa, d’una situació d’aprenentatge aplicable a la pràctica docent dels participants.
 
Més informació:

http://drtic.fundaciobit.org/ca/2018/10/seminari-de-formacio-en-competencies-digitals-docents/